România are al treilea cel mai mic salariu minim brut pe economie din Uniunea Europeană

Profit.ro
scris 23 feb 2018

În luna ianuarie 2018, Bulgaria avea cel mai mic salariu minim brut pe economie din Uniunea Europeană, 261 de euro pe lună, urmată de Lituania, 400 de euro, și România, 408 euro, arată datele publicate vineri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La nivel general, salariul minim pe economie este mai mic de 500 de euro pe lună în statele membre din estul UE și de peste 1.000 de euro în nord-vestul UE, topul fiind condus de Luxemburg cu 1.999 de euro pe lună, Irlanda 1.614 euro, Olanda, 1.578 euro, Belgia, 1.563 euro, Germania și Franța, ambele cu 1.498 de euro pe lună.

Comparativ, salariul minim federal în SUA era de 1.048 de euro pe lună în ianuarie 2018.

Aproape 80% dintre români au dificultăți legate de plata costurilor pentru educație, printre cele mai mari procente din UE CITEȘTE ȘI Aproape 80% dintre români au dificultăți legate de plata costurilor pentru educație, printre cele mai mari procente din UE

În total, un număr de 22 de state membre ale UE au salarii minime pe economie, iar țările în care nu există sunt Danemarca, Italia, Cipru, Austria, Finlanda și Suedia.

Guvernul Dăncilă va crește salariul minim net cu câte 100 de lei în fiecare an, astfel încât acesta să ajungă la peste 300 de euro până în 2020, potrivit programului de guvernare, varianta actualizată.

În 2018, salariul minim brut este de 1.900 de lei, care corespunde unui salariu minim de 1.162 de lei, după scăderea contribuțiilor și impozitelor.

viewscnt
Afla mai multe despre